Sabies que aquestes fruites, són molt antioxidants pel seu contingut en vitamina C, carotenoides i antocians?
És per això que resulten indicades per a la salut, ja que ajuden a eliminar els radicals lliures que es creen després d’un exercici intens, amb la contaminació ambiental i el tabac, el propi envelliment, la sobrexposició a les radiacions solars, les infeccions…
Alhora, aquesta vitamina C, està acompanyada de bioflavonoides, facilitant així la circulació sanguínia; i també ajuda a absorvir millor el ferro, importantíssim en casos d’anèmia!!
A més a més, són indicades per a persones amb hipertensió arterial; i al ser riques en potassi i poc sodi, són fantàstiques per dietes on cal controlar aquest mineral.
Ens cuiden les articulacions, la pell, la vista…què més volem?
I culinàriament són un tresor! són molt versàtils i són ben acceptades en preparacions salades i refrescants, com és ara una amanida, així com en qualsevol recepta per paladars dolços.
Avui, m’agradaria ensenyar-vos lo fàcil que és poder fer un pudding de maduixes, amb poquets ingredients!
Som-hi??
INGREDIENTS
– 1 iogurt de coco (pot ser comprat ja fet o bé, a partir de beguda vegetal de coco o polpa de coco jove es pot fer a casa! Això ho deixarem per un altre post).
– 2 cullerades soperes de llavors de xia.
– 1 grapat de maduixes ecològiques de proximitat.
– Ratlladura de llimona.
– Jingebre
– 1 dàtil medjool.
– Unes fulles de menta.
– Pebre rosa en gra.
– Coco ratllat.
Començarem triturant les maduixes juntament amb el iogurt de coco. En reservarem unes quantes que tallarem a dauets per decorar.
Si volem endolcir la preparació, el dàtil medjool és una bona opció: Ho triturarem tot junt en una batedora de vas ben potent. Això ajudarà a obtenir una textura més esponjosa: gràcies a la velocitat del triturat, la mescla agafarà més aire!
Afegirem la ratlladura de llimona.
Recordeu la importància de rentar abans la fruita i escollir producte ecològic. Ens mengem la pell en aquest cas, que és on hi ha més agrotòxics quan el cultiu és intensiu, per tant escollirem producte biològic.
Serà un bon moment per afegir el jingebre. Per poder-lo treballar més fàcilment, recomanaria tenir jinjebre net i pelat al congelador dins d’una caixeta. En treurem doncs un trosset,i en ratllarem una mica.
Finalment triturarem un quart de les llavors de xia en un molinet de cafè. O si la batedora és potent, les posarem inicialment quan mesclem les maduixes, el iogurt i el dàtil.
Un cop tinguem aquesta preparació, hi posarem la resta de les llavors i ho deixarem reposar un mínim de mitja hora. Moment en què aprofitarem per refredar-ho a la nevera.
És interessant, posar ja el pudding en gotets individuals. La barreja afagarà cos, i més val no manipular-ho més fins el moment de degustar-ho!
I ja per acabar, decorarem el puding amb unes fulles de menta, dauets de maduixa fresca i un polsim de pebre rosa mòlt.
Ben poquet hi donarà un punt molt interessant!
I a gaudir! J