Aviat ja no quedaran fonolls al mercat, i val la pena aprofitar els últims bulbs que ens ofereix l’hort, i fer un plat deliciós i ple de nutrients interessants.
Així doncs, us deixo la recepta de Fonolls aromatitzats al forn, som-hi!
Ingredients:
– 3-4 bulbs de fonoll
– Oli d’oliva verge extra
– Llimona i taronja (el suc i la ratlladura de la seva pell. Així que millor eco!)
– Pebre.
– Sal sense refinar
– Farigola llimonera (quina aroma que dóna als plats!!)
És força senzill, ja que es tracta de tallar els fonolls a llunes. També els podríem laminar i segurament la cocció seria més curta, però a quarts queden la mar de bé.
Els posarem a la safata del forn, amb un petit raig d’oli a la seva base. Caldria procurar que aquesta, fos una safata prou gran, perquè els trossets no quedin massa apilats. D’aquesta manera es couran més uniformement.
Un cop els tenim a la safata, caldria afegir tot allò que ens permetrà amanir els bulbs, i que els hi donarà la intensitat del sabor del plat.
Començarem amb el suc de la llimona i la taronja. En reservarem la ratlladura de les seves pells per afegir a últim moment.
Recordeu que els agrotòxics, sempre queden majoritàriament a la pela dels aliments, és per això que tot allò que no poguem pelar, o com és aquest cas, en què fem ús de la pell de la taronja i la llimona, més val que sigui de conreu biològic.
A continució salpebrarem.
Ho amanirem bé amb un bon oli d’oliva verge extra. Sóc molt amant dels bons olis, i val a dir que a casa nostra en tenim d’olives arbequines, picual…tots ells amb una denominació d’origen molt nostra, i que val la pena consumir!
Finalment, repartirem la ratlladura de la pell de la taronja i la llimona, juntament amb unes branquetes de farigola llimonera. Si no la coneixeu, us animo a que en busqueu: quina aroma més refrescant i afruitada que té!
Enfornarem a 220 graus, aproximadament 20-30 minuts dependent del vostre forn.
Pot ser un bon plat per acompanyar un peix de costa, uns ous poche guarnits amb fulla verda tendra i alvocat, un arròs integral….Et voilà!
A gaudir d’un bon dinar de cap de setmana!