T’agraden tant com a mi? El pèsol, s’inclou dins del grup de les lleguminoses, però quan és acabat de collir i ben fresc, nutricionalment és similar a una verdura.
T’haig de confessar, que els pèsols frescos són de la meva predilecció…això si: de proximitat i ecològics!
De març a maig, els trobarem en plena temporada, així que no esperis gaire que ja s’acaben!
Us explicaré només algunes propietats d’aquesta verdura, o bé llegum.
Són molts rics en vitamines del grup B (B1, B3, B9), fet que els fa especialment indicats per a mantenir una bona salut del nostre sistema nerviós, en moments amb més ansietat, depressió…
Gràcies al seu contingut en fibra, permeten tenir un control de la glucèmia en sang i són saciants. Això els fa indicats en tots els estat de salut, edat i sexe. A més a més, la seva fibra contribueix a tenir una bona microbiota, i són indicats en casos de restrenyiment.
Alhora ens ajuden a mantenir una bona circulació, ja que permeten la vasodilatació, juntament amb un control del colesterol.
i ja per acabar, us voldria deixar una recepta facilíssima, feta en poca estona, i que és realment deliciosa!
PESTO DE PÈSOLS
Els ingredients que farem servir seran els següents:
És tan senzill com triturar tots els ingredients que t’he esmentat. La quantitat o proporció, variarà en funció de la densitat en què vulguis el pesto, la quantitat, o inclús la intensitat del sabor que vindrà donat sobretot per les herbes fresques.
Recorda que el llevat nutricional, és un llevat inactiu i és per això que es pot consumir en casos de sobrecreixement bacterià. Aquest té un gust que recorda el formatge, i combina la mar de bé dins d’aquest pesto!
El podeu fer per acompanyar una bona pasta de fajol, arròs integral, espaguetis de carbassó o carbassa, damunt de moniato o patata feta al forn, o d’endívies ….on us vingui de gust!
A gaudir dels pèsols!