Ja de ple a la primavera; però amb aquests canvis de temps que encara ens acompanyen, molts pensem en com ajudar el nostre sistema immunitari, o acabar amb els refredats residuals d’hivern d’un vegada. La carbassa, és una verdura dolça indicada per donar una empenta al nostre cos, ja que ajuda a formar anticossos, glòbuls blancs i vermells.
Contribueix a expectorar moc; per tant és uns bona idea consumir-ne quan estem refredats!
Conté betacarotens (responsables del seu color ataronjat) folats, un munt de vitamines -A, C, E, B1, B2, B3 i B6- minerals – calci, magnesi, zinc…- i sobretot una gran quantitat de fibra i aigua.
És reguladora de la glucèmia, sent així molt interessant per treure les ganes de consumir aliments dolços.
És una hortalissa que trobarem tot l’any, així q podem consumir-la més enllà de la tardor: Hi ha més de 800 varietats!
I té moltíssimes propietats més…però us ve de gust que us expliqui una recepta ben deliciosa i senzilla?
INGREDIENTS
– Una carbassa cacahuet
– Un fonoll
– Un pessic de sal sense refinar
– Oli d’oliva verge extra
– Microbrots tendres d’alfàbrega i/o ruca
– Alfàbrega fresca
– Un trosset de gingebre fresc
– Festucs pelats i nets.
Començarem pelant la carbassa.
Sóc de les que m’agrada fer les cremes o purés sense saltejar les verdures abans. Entenc que hi ha qui ho prefereix per potenciar els sabor, extreure’n l’aigua, pujar els sucres dels aliments, etc. Però per a mi, la senzillesa d’una crema és justament això: Bullir o fer al vapor els ingredients.
Pelarem la carbassa i la tallarem a dauets. Farem el mateix amb el fonoll. En guardarem les branques del fonoll, per fer un brou, amanida o qualsevol altre preparació. No llencem mai res que pugui tenir ús en algun altre plat!
Ho posarem dins d’un cassó, juntament amb el trosset pelat de gingebre, i tot cobert amb aigua mineral. No ens oblidem del pessic de sal sense refinar.
Un cop bullit, en retirarem el suc de la cocció, i ho posarem dins d’una batedora de bas. Com més potent sigui, més emulsió ens farà amb l’oli i cremós quedarà.
Ajustarem la textura, amb el suc que hem separat. Si ho volem més o menys dens, afegirem o treurem caldo.
És doncs dins la batedora, que hi introduïrem l’oli d’oliva verge extra, fulles d’alfàbrega fresca i algun festuc ben net i pelat.
Un cop triturat, ho posarem en el plat, i ho decorarem amb els microbrots de ruca, per exemple, algun trosset picat de festuc per decorar, un raig d’oli d’oliva…i a disfrutar!