Hi ha un aliment amb un sabor intens a terra, que no pot faltar als teus plats a la primavera…
A casa, sempre l’hem anomenat betarava, i encara és ara, que al mercat miren amb cara de sorpresa quan en senten el nom!
La remolatxa és una hortalissa molt rica en sucres i fibra, de la qual se’n pot aprofitar culinàriament, tant l’arrel, com les seves fulles.
La vitamina B9, hi és especialment present, juntament amb altres vitamines del grup B, sent així molt interessant per a les embarassdes. Aquesta vitamina B9, és justament l’Àcid Fòlic, recomanat sempre pels ginecòlegs durant la gestació.
A banda d’altres minerals, la betarava és molt rica en ferro, indicadíssim en casos d’anèmia, que juntament amb la vitamina C que també conté, ajudarà a tenir una bona absorció en l’organisme.
És molt rica en antioxidants, però alerta! Conté àcid oxàlic, perjudicial per a persones que pateixen de càlculs renals.
Voleu saber com es prepara un deliciós carpaccio de remolatxa??
INGREDIENTS:
Remolatxes de colors
Oli d’oliva verge extra
Sal sense refinar
Pebre negre
El suc de mitja llimona o llima
Herbes aromàtiques al gust (cibulet i/o anet en aquest cas)
Brots tendres/germinats
Formatge vegà d’Anacards
A la parada de fruites i verdures ecològiques del mercat dels diumenges, trobo sovint exemplars de betarava de diferents colors.
El gust canvia subtilment si és més blanca-rosada, groga, o ben fosca com estem més acostumats.
Escull la remolatxa que més t’agradi, que sigui forta i faci aquella olor de terra tan intensa.
Peleu-ne la pell, i amb una mandolina talleu-la ben fina i a continuació poseu-ne els tallets dins d’un bol.
És preferible preparar el plat a primera hora del dematí, així en el moment del dinar, només caldrà montar el plat, i ens assegurarem que queda la remolatxa ben macerada.
Afegim al bol, el suc de mitja llima o llimona, un polsim de sal sense refinar, oli d’oliva verge extra i pèbre negre mòlt.
Passades unes hores, veurem que l’hortalissa ha perdut part de la seva aigua: podem retirar-la, o bé fer-la servir per amanir el plat un cop fet.
Presentarem els talls de la betarava en un plat.
Ho aromatitzarem, amb aquelles herbes fresques que més us agradin:
—> L’anet hi queda molt bé, igual que el cibulet; dues opcions ben refrescants!!!
A continuació, tallarem unes làmines de formatge vegà d’Anacards; ho amanirem bé amb Oli d’Oliva verge extra, i culminarem el plat, anb uns brots verds per afegir així més sabor i nutrients a la preparació.
Ben senzill i boníssim, nyam!